Windows 10 upgrade van Home naar Pro, mooi niet

Door Eguna op maandag 31 augustus 2015 10:06 - Reacties (21)
Categorie: Software, Views: 14.069

Ah, wat heerlijk. Een van de langst lopende issues op m'n persoonlijke to-do lijst, het opschonen en opnieuw inrichten van mijn desktop en laptop. Eindelijk eens alles compleet gesynchroniseerd laten werken en geen puinhoop meer. De reden waarom het zo lang op mijn lijst heeft te maken met de lust naar Windows 10. Uiteraard een perfecte kans om een nieuwe laptop te kopen en schone installaties te draaien.

Voor mijn desktop had ik al besloten om gewoon eindelijk een legitieme Windows 10 Pro licentie te kopen voor slechts § 145,- , een eerlijk bedrag. De nieuwe laptop zou natuurlijk met Windows 10 Home komen maar volgens de nieuwsartikelen, ook hier op Tweakers zou de upgrade van home naar pro slechts $ 99,- zijn. Ik dacht, zelfs als het § 99,- zou zijn dan zou ik er vrede mee hebben, ik heb Pro namelijk echt nodig voor Remote Desktop doeleinden.

Eenmaal aangekomen op het activatiescherm klikte ik met de Mastercard al in mijn hand op de 'Go to Store' knop om de upgrade af te ronden maar helaas pronkte wederom een nieuwe kleine Windows 10 teleurstelling in grote letters op mijn scherm. De upgrade moet volgens Microsoft namelijk maarliefst § 159,- kosten?!

Uiterst merkwaardig, sterker nog, een behoorlijke klap in het gezicht. Ik begrijp niet hoe dit een realistische prijs moet zijn als je tenslotte al voor Home hebt betaald met de aanschaf van het apparaat, en dan nog meer moet betalen dan een nieuwe OEM licentie zou kosten.

Kortom, aan de gebruikers met het zelfde plan, geloof de nieuwsartikelen niet!

Styling win- en webforms

Door Eguna op woensdag 10 juni 2009 23:47 - Reacties (27)
Categorie: Software, Views: 5.186

Zo laatst schreef ik een stukje over een nieuw programma wat ik aan het maken ben, waarin ik ook enkele screenshots toonde. Het programma is een winforms applicatie dat als een kleurrijk, vernieuwend geheel in elkaar is gezet. Er werdt echter gepost door enkele leden dat dit eigenlijk slecht is, tť grafisch perfect zelfs, en dat winforms applicaties eigenlijk in eenheid moeten zijn met Windows zodat gebruikers precies hun weg weten te vinden. Dit hoor ik vaker in het veld waar ik werk maar vandaag begon ik mij eigenlijk af te vragen, ``Waarom?``

http://tweakers.net/ext/f/K8asuRbf4ouEV6leCwvPBIW1/full.jpg


Als het gaat om winforms moet het lijkt wel zo oud en stijf mogelijk zijn, terwijl internet applicaties oneindig veel layouts met nog meer verschillende soorten kleuren en styling hebben. Dit wordt met alle gloss van web 2.0 en noem maar op juist lijkt wel weer ontzettend toegejuigd. Ontwerpen van websites staan voor een hoop geld op veilingsites te koop en mensen kunnen er geen genoeg van krijgen.

http://www.tec-i.com/images/Mcpm3ScreenShot.png


Ik vraag me echt af wat het verschil is, en waarom winforms eenduidig moeten zijn terwijl webforms met allerlei verschillende layouts geaccepteerd worden.

http://farm4.static.flickr.com/3294/2947628470_80d11b5bfa.jpg


Dus, aan de tweakers, wat vinden jullie hiervan? Vind je juist dat winforms applicaties eigenlijk ook wel vooruit mogen, of juist niet? Ik lees graag je mening!

Rommelkonten

Door Eguna op maandag 1 juni 2009 03:13 - Reacties (11)
Categorie: Software, Views: 3.265

Naast mijn interesse in hardware en mijn dagelijkse klus als software developer ben ik reeds ook fanatiek begonnen met software ontwikkelen voor eigen commerciŽle doeleinden. Het eerste pakketje moet een eenvoudig maar doeltreffend administratiepakket worden voor verenigingen en alles wat er bij komt kijken.

Het ontwikkelen van het pakket verloopt spoedig, maar het maken van het programma is natuurlijk niet alles. Ook marketing komt er bij kijken! als spontane starter ben ik even gaan rondneuzen naar alternatieve pakketten. Echter verandere het lachen al snel in huilen.

Bij het maken van een programma komt veel kijken, je hebt natuurlijk de database waar de gegevens in bewaard worden, het gedeelte achter de schermen waarmee het programma ingevoerde gegevens in de database kan opslaan, maar het belangrijkste voor de gebruiker is de presentatie van het programma, oftewel hoe het programma zichzelf bruikbaar maakt.

Ik ben de laatste tijd erg veel aan het leren over alle opzichten van het maken van een programma, en in mijn kleine zoektocht naar competieve programma's heb ik toch wel weer goed kunnen zien hoe het niet moet.

Aangezien ik nog wel baal van het feit dat waarschijnlijk al vele gebruikers met dit soort half afgemaakte rommelprogramma's werken wil ik even mijn vers gemaakte gal spuwen. En waar kan dat beter dan op mijn eigen blog!


Voorbeeld 1
http://tweakers.net/ext/f/BHxwZJQBW5yrM8S80E87ZVdK/full.jpg

Het ledenscherm van een van de pakketten. Let op de heel tactisch geplaatste lid kiezer bovenaan in het scherm. Stel eens voor dat het pakket 200 leden bevat, dat wordt fijn zoeken in een pullbox! Ook erg handig is het foto gedeelte. In plaats van een vriendelijke 'Klik hier om een foto toe te voegen' of een plusje, moest ik uitzoeken in de handleiding dat een foto alleen toegevoegd kan worden via slepen vanuit de verkenner. Dit is slechts een fractie van het pakket, wat met nog veel meer van dit soort onhandigheden in elkaar is gezet.


Voorbeeld 2
http://tweakers.net/ext/f/SBoz3M7ePZFCxuZV4bd6Vwuv/full.jpg

Het 'ledenscherm' van een ander programma. Mijn rode pijltjes zijn op! De linkerkant overvol met menu's die kennelijk niet eens goed passen, bovenaan tabbladen die zichzelf heel duidelijk omschrijven door middel van >>>>>>>>, rechts subknoppen die elkaar netjes overlappen, een kalender die nergens voor dient en niet past, en het programma staat vol met halve gare afkortingen, mislukte hoofdletters.... Treurig!


Voorbeeld 3
http://tweakers.net/ext/f/vLJ28ohdyYCEnEMF8kR0Kwvx/full.jpg

De 'Functies' van het pakket in voorbeeld 2. Een dump van verschillende functies die waarschijnlijk door de maanden heen toegevoegd zijn,en geen plek ik het programma kunnen vinden. De functie 'Controleren bankreknrs 11 proef' geeft direct de foutmelding 'Cannot find the file specified' en opent vervolgens notepad...
Ik heb nog het een en ander geprobeerd in het laatste programma maar eigenlijk kreeg ik er geen enkel knap resultaat uit.

Wat jammer allemaal, iets wat zo eenvoudig moet en kan zijn voor de gebruiker, zo moeilijk en onbruikbaar gemaakt. Andere voorbeelden heb ik maar buiten schot gelaten, er zijn eigenlijk alleen maar oldskool access windows 95 achtige programma's die visueel en functioneel alles te wensen over laten.

Wij van WC eend....

http://tweakers.net/ext/f/K8asuRbf4ouEV6leCwvPBIW1/full.jpg

http://tweakers.net/ext/f/fbDvvZMNj3SZoydXIJuAxjpf/full.jpg


Ik heb het programma ontworpen met de gedachte dat iedereen er mee aan de gang moet kunnen zonder cursus of grondig de handleiding te lezen, want vooral in verenigingen heb ik zo het vermoeden dat er niet al te veel kennis aanwezig zal zijn.

Hoogtijd om mijn eigen bedrijf te starten en de markt over te nemen!

Laat een berichtje achter met je mening.